Στο πρώην ΚΤΕΟ μετακομίζει η 5η ΕΜΑΚ

proin-kteo2-960x539

Ξεκινούν αύριο Τρίτη οι εργασίες διαχωρισμού του κτιρίου του πρώην Δημόσιου ΚΤΕΟ Ιωαννίνων για τη χρήση του από την 5η ΕΜΑΚ, σε ποσοστό 70% περίπου, και έναν τομέα του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, 24ωρης λειτουργίας, προκειμένου να μπορεί να επέμβει άμεσα σε συμβάντα στη δυτική πλευρά της πόλης και του νομού, αλλά και τους αυτοκινητόδρομους.

Η οριστική συμφωνία έγινε το πρωί στις εγκαταστάσεις του πρώην ΚΤΕΟ, όπου βρέθηκαν οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου, της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ και της 5ης ΕΜΑΚ, κάνοντας μια «αυτοψία» και καθορίζοντας τους χώρους, που θα καταλάβει κάθε υπηρεσία, με βάση τις ανάγκες της.

Το μεγαλύτερο μέρος του κτιρίου κρίθηκε σκόπιμο να αποδοθεί στην 5η ΕΜΑΚ, η οποία και θα μεταφερθεί εκεί στο σύνολό της, τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού, η αποθήκευση του οποίου απαιτεί μεγάλους χώρους.

Μετά την αυτοψία και την αποδοχή του αιτήματος της 5ης ΕΜΑΚ ως προς την έκταση που απαιτεί, ξεκινούν οι τελευταίες εργασίες για τον διαχωρισμού του κτιρίου, προκειμένου να ξεκινήσει η εγκατάσταση των υπηρεσιών. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχαν προηγηθεί εργασίες συντήρησης του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου από την Περιφέρεια.

Στην ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος για ενίσχυση των υποδομών της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα βελτίωσης των συνθηκών στο κτίριο που στεγάζεται τώρα, στην οδό Παπανδρέου, όπου θα παραμείνουν ακόμη το επιχειρησιακό κέντρο και οι κινητές μονάδες, αναφέρθηκε, μιλώντας στο Ήπειρος Tv1, ο διευθυντής Μιχάλης Τσοβίλης ευχαριστώντας προσωπικά τόσο τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη, όσο και τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργο.

ΠΗΓΗ:  www.agon.gr

Γαστρικό μπότοξ: Η ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αντ...
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις τενοντίτιδες

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://odigosioanninon.gr/