Πώς αποφεύγεται η γρίπη

42f697565d79449c9069b449357bf180

Του Θοδωρή Γιάνναρου

Και το κοινό κρυολόγημα και η εποχική γρίπη αποτελούν συχνά εμφανιζόμενες καταστάσεις που αφορούν σε άτομα όλων των ηλικιών, κάθε φύλου και εθνικότητας. Δεν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που να καθιστά κάποιον άτρωτο, -να έχει δηλαδή κάποιου είδους ανοσία, εκτός βέβαια κάποιων ελαχίστων που έχουν γονιδιακή ανοσία σε κάποια είδη γρίπης.

Όταν μας επισκέπτονται τα πρώτα κρύα, οι άνθρωποι συνωστίζονται σε όλο και πιο κλειστούς χώρους όπου συχνά δημιουργείται το τέλειο περιβάλλον για την εξάπλωση μικροβίων-ιών και βακτηρίων, γεγονός που σημαίνει, πως οι άνθρωποι γίνονται ολοένα και πιο επιρρεπείς στις λοιμώξεις κατά τη διάρκεια της κρύας περιόδου.

Remaining Time-0:00FullscreenMute

Η εποχική γρίπη είναι μια λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος του ανθρώπου, που πυροδοτείται από τον ιό της γρίπης και κάθε χρόνο περίπου το 15 με 20% των πολιτών μολύνεται. Πρόκειται για μια οξεία ιογενής λοίμωξη μύτης, λαιμού και πνευμόνων. Είναι μια κοινή αιτία της οξείας αναπνευστικής νόσου, που μπορεί να επηρεάσει άτομα όλου του φάσματος των ηλικιών. Κανένας δεν είναι σίγουρος με τη γρίπη, που ξαφνικά χτυπά με όλα τα συνεπακόλουθα, ειδικά σε ευαίσθητα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Μια διατροφή πλούσια σε εσπεριδοειδή φρούτα και φυσικούς χυμούς, μπρόκολα, σκουροπράσινα λαχανικά, κόκκινες πιπεριές, φράουλες, ακτινίδια, ξηρούς καρπούς ιδιαίτερα καρύδια κ.ά., μαζί με βιταμίνες, μιας και η σημερινή διατροφή αδυνατεί εκ των πραγμάτων να προσπορίσει τον ανθρώπινο οργανισμό με τα στοιχεία εκείνα που έχει ανάγκη, ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα και ισορροπημένα σε καθημερινή βάση και να προσφέρει ποιότητα ζωής, συμβάλλει στην θωράκιση του οργανισμού.

Στην ορθομοριακή προσέγγιση για την αποφυγή της γρίπης και γενικά των ιογενών λοιμώξεων υπάρχουν κανόνες, οι οποίοι είναι απαράβατοι, ειδικά όταν μιλάμε για φυσικούς τρόπους προστασίας, οι οποίοι συνεπικουρούν την κλασική ιατρική και την προσέγγισή της στην πρόληψη των ιογενών λοιμώξεων.

Όλοι γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα της βιταμίνης C στην πρόληψη των ιώσεων και βέβαια της γρίπης. Όμως θα ήταν ευχής έργο, αν το σκεύασμα βιταμίνης C που λαμβάνετε, περιέχει και ικανές ποσότητες ψευδαργύρου στη σύστασή του σε σύμπλοκη μορφή.

Ο ψευδάργυρος συμμετέχει σε πολλές λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα εξαιτίας της παρουσίας του ως συστατικό σε διάφορα μεταλλικά ένζυμα. Συμμετέχει σε αντιδράσεις σύνθεσης υδατανθράκων, λιπών, πρωτεϊνών και νουκλεϊκών οξέων.

Συμβάλλει στη δομική ακεραιότητα των πρωτεϊνών και νουκλεϊκών, στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στην επούλωση των πληγών, στη διατήρηση της καλής όσφρησης και της καλής γεύσης, στην έκφραση των γενετικών πληροφοριών, στην φυσιολογική ανάπτυξη του εμβρύου, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αργότερα στην παιδική ηλικία και στην εφηβεία.

Επίσης, είναι γνωστό, πως επηρεάζει και τον μεταβολισμό των υδατανθράκων. Έλλειψη ψευδαργύρου προκαλεί ελάττωση της έκκρισης ινσουλίνης, και δυσανεξία στη γλυκόζη.

Εκτός όλων των ανωτέρω, μειωμένη πρόσληψη ψευδαργύρου μειώνει τον ρυθμό του Βασικού Μεταβολικού και τις ορμόνες του θυρεοειδούς.

Η συνύπαρξη ψευδαργύρου και βιταμίνης C, πολλαπλασιάζει συνεργατικά τη δραστικότητα και των δύο συστατικών και η βιταμίνη C μετατρέπει τη βιτάμίνη C, σε υπέρ- βιταμίνη του ανοσοποιητικού συστήματος… Μεταλλάσσεται δηλαδή θετικά και μετατρέπεται σε Immune C.

Βέβαια, στη βιολογία της γρίπης υπάρχει πάντα το ιδεατό (Optimum), που μπορεί να προσφερθεί για την πρόληψη. Για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητη, ειδικά κατά τη διάρκεια της έξαρσης των λοιμώξεων τον χειμώνα, η λήψη ενός φυσικού πολυθρεπτικού σκευάσματος, το οποίο να περιέχει τα 30 απαραίτητα στοιχεία για τον ανθρώπινο οργανισμό, τα οποία επίσης να βρίσκονται σε κατάσταση συμπλοκών για να διαθέτουν την optimum (ιδεατή δηλαδή) απορροφησιμότητα.

Τέλος, θα ήταν πολύ καλό για τις ενέργειές σας για την πρόληψη της γρίπης, αν είχατε μαζί σας τώρα τον χειμώνα, σπρέι "Κολλοειδούς Αργύρου" για ψεκασμούς στη στοματική και τη ρινική κοιλότητα. Ο κολλοειδής άργυρος δημιουργεί μεμβράνη προστασίας στον βλεννογόνο, που σκοτώνει βακτήρια και ιούς.

Καλό χειμώνα λοιπόν με υγεία‼️

ΠΗΓΗ:  www.capital.gr

“by the lake” … στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζ...
Συντάξεις αναπηρίας μετά την αύξηση των κύριων συν...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://odigosioanninon.gr/