Ποιο σημάδι στο στήθος «μαρτυρά» καρκίνο του δέρματος

cancer

Το εν λόγω σημάδι θεωρείται άκρως επικίνδυνο

Ο καρκίνος του δέρματος είναι τύπος καρκίνου που αναπτύσσεται στο δέρμα. Οφείλεται στην ανάπτυξη των ανώμαλων κυττάρων, τα οποία έχουν την ικανότητα να εισβάλουν ή να εξαπλώνονται σε άλλα μέρη του σώματος. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι: Καρκίνος βασικο-κυττάρων (BCC), καρκίνος πλακωδών κυττάρων (SCC) και το μελάνωμα.

Ευτυχώς, μπορεί να εντοπιστεί από αρκετά σημάδια, ωστόσο υπάρχουν κάποια που μπορεί να είναι άκρως επικίνδυνα. Ένα σημάδι στο στήθος που δεν το έχετε ξαναδεί, θα πρέπει να σας ανησυχήσει.

Τον Δεκέμβριο του 2021 η 44χρονη Ρεμπέκα Τέρνερ παρατήρησε ότι ένα σημείο του δέρματός της είχε χάσει το χρώμα του, ενώ λίγο αργότερα ένα μικρό κόκκινο εξόγκωμα εμφανίστηκε στο πιο ανοιχτόχρωμο σημείο του δέρματος στο στήθος της, όπως αναφέρει η βρετανική Express.

ADVERTISING

Η ίδια έσπευσε στον γιατρό της, ο οποίος φωτογράφισε την αλλοίωση στο δέρμα της και έστειλε τη φωτογραφία σε δερματολόγο, ενώ της ζήτησε να περιμένει τρεις εβδομάδες για τα αποτελέσματα.

Στις οκτώ εβδομάδες από το πρώτο ραντεβού με τον γιατρό της, έκανε βιοψία, αλλά μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα, το εξόγκωμα είχε ξαναβγεί, ενώ σύμφωνα με το reader, η Ρεμπέκα υπέθετε ότι εφόσον δεν είχε νέα από την κλινική, αυτό σήμαινε ότι δεν της είχαν βρει κάτι και «όλα καλά».

Ωστόσο, πηγαίνοντας η ίδια στην κλινική κατόπιν ραντεβού, άκουσε έναν διάλογο που αφορούσε την περίπτωσή της και την ακόλουθη φράση που της κατέστησε σαφές ότι υπάρχει πρόβλημα: «Φυσικά, έχει ξαναφυτρώσει, είναι κακόηθες μελάνωμα».

Αφού της είπαν ότι η αλλοίωσή της δεν είχε τη «συνήθη όψη» που έχει ένα κακόηθες μελάνωμα, η Ρεμπέκα έμεινε άφωνη όταν έλαβε τη διάγνωση για καρκίνο σταδίου 2, κάτι που σήμαινε, όπως δήλωσε η ίδια στη WalesOnline, ότι «Κάθε μέρα που είναι εκεί, υπάρχει κίνδυνος να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα».

Όπως εξήγησε ο φιλανθρωπικός οργανισμός Cancer Research UK στην Express «Στάδιο 2 σημαίνει ότι το μελάνωμα έχει πάχος μεγαλύτερο από 4 χιλιοστά και στο μικροσκόπιο, το εξωτερικό στρώμα του δέρματος που καλύπτει τον όγκο φαίνεται σπασμένο, δηλαδή έχει υποστεί έλκος».

Τα σημάδια του κακοήθους μελανώματος, για τα οποία το NHS λέει ότι απαιτείται άμεση επίσκεψη στον παθολόγο, μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Μια ελιά που έχει αλλάξει μέγεθος, σχήμα ή χρώμα
  • Μια ελιά που είναι επώδυνη ή προκαλεί φαγούρα
  • Μια ελιά που έχει φλεγμονή, αιμορραγία ή «κρούστα»
  • Ένα νέο ή ασυνήθιστο σημάδι στο δέρμα που δεν έχει εξαφανιστεί μετά από μερικές εβδομάδες
  • Μια σκούρα περιοχή κάτω από ένα νύχι που δεν έχει προκληθεί από τραυματισμό
πηγη: www.alfavita.gr
Γιατί είναι σημαντική η προληπτική κολονοσκόπηση;
Πανελλαδικές 2023: 12 μυστικά για την επιτυχία στι...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://odigosioanninon.gr/