Από αύριο ξεκινά η απογραφή ζωικού κεφαλαίου

15738886303652565410

Έως τις 15 Δεκεμβρίου υποχρεούνται οι κάτοχοι εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων να διενεργήσουν την ετήσια απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου για το έτος 2023, ενώ σε ό,τι αφορά τους χοίρους, η απογραφή διενεργείται εντός του Δεκεμβρίου, με υποχρέωση κοινοποίησης σε 30 ημέρες από τη διενέργειά της.

Η ετήσια απογραφή διενεργείται είτε με την προσέλευση των κτηνοτρόφων στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, με το Μητρώο Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων συμπληρωμένο και πλήρως ενημερωμένο με όλες τις μεταβολές (γεννήσεις, θανάτους, σφαγές, αγοραπωλησίες), είτε με τη χρήση της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του κτηνοτρόφου στην υπηρεσία. Η εγγραφή και η πρόσβαση του κάθε ενδιαφερομένου στην ψηφιακή υπηρεσία κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr, ακολουθώντας κατά βήμα τις οδηγίες που διατίθενται αναρτημένες στον ιστότοπο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι ψηφιακές υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν από αύριο 1η Νοεμβρίου για τα αιγοπρόβατα και από την 1η Δεκεμβρίου για τους χοίρους. Ιδιαίτερα για τη φετινή χρονιά, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να χρησιμοποιήσουν τις ψηφιακές υπηρεσίες του Υπουργείου για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.
Κατά την υποβολή των απογραφικών στοιχείων μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας, εκδίδεται σχετική βεβαίωση, την οποία ο χρήστης εκτυπώνει και επισυνάπτει στο μητρώο της εκμετάλλευσής του. Η ψηφιακή υποβολή απογραφής του ζωικού κεφαλαίου δεν υποκαθιστά την υποχρέωση του κατόχου για την αντίστοιχη ενημέρωση του μητρώου της εκμετάλλευσής του.
Ο κάθε χρήστης/κάτοχος αιγοπροβάτων ή χοίρων έχει τη δυνατότητα ψηφιακής υποβολής απογραφικών στοιχείων μόνο μία φορά κατά την απογραφική περίοδο (σε περίπτωση που η υποβληθείσα απογραφή χρήζει τροποποίησης λόγω λανθασμένων στοιχείων, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να απευθύνεται άμεσα στην αρμόδια τοπική κτηνιατρική αρχή).

Τέλος, επισημαίνεται η διασύνδεση μεταξύ της ψηφιακής υπηρεσίας και ΟΠΣΚ όπως και η δυνατότητα διάκρισης μεταξύ απογραφών, που υποβάλλονται ηλεκτρονικά και αυτών που κοινοποιούνται δια της φυσικής παρουσίας.

ΠΗΓΗ:  www.agon.gr

Η νέα φορολόγηση των επαγγελματιών με παραδείγματα
Εκδήλωση για το Σακχαρώδη Διαβήτη στα Ιωάννινα

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://odigosioanninon.gr/