Απαλλαγείτε σήμερα από γυαλιά όρασης και φακούς επαφής

237a7aec6c18482aab254ca5c4818646

Χιλιάδες είναι οι επεμβάσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα σε διάφορα οφθαλμολογικά κέντρα -Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας-, με το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των Ελλήνων οφθαλμιάτρων που ασχολούνται με τη διαθλαστική χειρουργική όσο και τα υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα, να επιτρέπουν σε κάθε ασθενή να αισθάνεται απολύτως ασφαλής προκειμένου να διορθώσει κάθε διαθλαστική του ανωμαλία.


Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Δρ Ιωάννης Δατσέρης, εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν και μετά από μια τέτοια επέμβαση:

Λεπτομερής προεγχειρητική διαδικασία
"Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μιας διορθωτικής οφθαλμολογικής επέμβασης παίζει η σημασία στην λεπτομέρεια προεγχειρητικά: είναι αυτή που επιβραβεύει τόσο το αποτέλεσμα σαν καθαρότητα και ποιότητα όρασης, όσο και την ασφάλεια των αποτελεσμάτων, το πιο σημαντικό από όλες τις παραμέτρους", τονίζει ο Δρ Δατσέρης.

Advertisement: 0:17


Έτσι λοιπόν, το πρώτο βήμα αφορά σε μια ενδελεχή οφθαλμολογική εξέταση για τη μέτρηση του διαθλαστικού σφάλματος (μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμός) στο κάθε μάτι, τόσο υποκειμενικά -αυτό που ορίζει ο ίδιος ο ασθενής- όσο και αντικειμενικά -αυτό που γίνεται από αυτόματα μηχανήματα. Οι επιπλέον παράμετροι αφορούν στο πάχος του πιο λεπτού σημείου του κερατοειδή αλλά και στην ομαλότητα της πρόσθιας και οπίσθιας επιφάνειάς του, κάτι που απαιτεί πολύ αναλυτική επεξεργασία με την τεχνολογία Pentacam και Anterion Heildelbrg.

Η πιο εξελιγμένη θεραπευτική τεχνική
Σύμφωνα με τον Δρ Δατσέρη, η πιο δημοφιλής επέμβαση διόρθωσης της μυωπίας ονομάζεται FEMTO–LASIK, και αυτό συμβαίνει για δυο πολύ σημαντικούς λόγους: πρώτον, είναι μια είναι εντελώς ανώδυνη επέμβαση ρουτίνας με τον ασθενή να επιστρέφει στις δραστηριότητές του την επόμενη μέρα, και δεύτερον -το μεγαλύτερο πλεονέκτημα- είναι ότι η όραση επανέρχεται σε πολύ καλά επίπεδα μέσα σε λίγες ώρες, ακόμη και για 8 έως 10 βαθμούς μυωπίας.


"Η σύγχρονη εξέλιξη της τεχνολογίας στην Οφθαλμολογία χρησιμοποιεί την αξεπέραστη τεχνολογία του FEMTOSECOND Laser, η οποία αφορά στο πρώτο μέρος της επέμβασης LASIK και έχει την δυνατότητα να να προετοιμάζει το επίπεδο σμίλευσης του laser μυωπίας, υπερμετρωπίας ή/και αστιγματισμού στο βάθος του κερατοειδή χωρίς να χρησιμοποιείται πια νυστέρι. Η FEMTO-LASIK είναι η κύρια τεχνική που εφαρμόζεται σε υπερμετρωπίες και μπορεί να εφαρμοστεί για μυωπίες από το ελάχιστο όριο, συνήθως 1 βαθμό μέχρι και σχεδόν 12 βαθμούς", λέει ο Δρ Δατσέρης.

Ευχαριστούμε τον Δρ Ιωάννη Δατσέρη MD, PhD, FEBO,

Χειρουργό Οφθαλμίατρο, OMMA

ΠΗΓΗ:  www.capital.gr

Ελευθερία Αρβανιτάκη και Ελεωνόρα Ζουγανέλη στα Γι...
Έρευνα: Και η λεγόμενη "καλή" χοληστερόλη μπορεί ν...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://odigosioanninon.gr/