Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

 λογο

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ - PONY CLUB

ΤΜΗΜΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ

Φτέρη Πεδινή,Ιωάννινα
Περιγραφή

ΙΠΠΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Ι.Ο.Ν.Ι

Ο Ιππικός Όμιλος Νομού Ιωαννίνων (Ι.Ο.Ν.Ι) βρίσκεται στη Φτέρη Πεδινής, 5 λεπτά από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Λειτουργεί  σε ένα άρτια οργανωμένο ασφαλή και διαμορφωμένο χώρο μέσα στη φύση με σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις. Είναι εγγεγραμμένος και επίσημο μέλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού ( Γ.Γ.Α )  και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας ( Ε.Ο.Ι ). Επίσης είναι ο μοναδικός όμιλος στην Ήπειρο και την Βορειοδυτική Ελλάδα πιστοποιημένος για θεραπευτική ιππασία από το PACTH- Pennsylvania Council on Therapeutic Horsemanship.

Έχουμε μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα αθλητών με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε διάφορους ιππικούς αγώνες σε όλα τα ιππικά αθλήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.        Ο Ι.Ο.Ν.Ι διαθέτει άριστα εκπαιδευμένους προπονητές με πολυετή εμπειρία στη διαχείριση, την φροντίδα και εκπαίδευση των αλόγων των ιππέων και των αθλητών  . Επίσης, διαθέτει σχολή ιππασίας για την εκμάθηση όλων των Ιππικών Αθλημάτων: Ιππική Αντοχή -Endurance- Υπερπήδηση Εμποδίων - Show Jumping -Ιππική Δεξιοτεχνία -Dressage-Αμαξοδήγηση –Vaulting -Cross Country -Θεραπευτική Ιππασία και  Αθλητική Ιππασία για ΑΜΕΑ  με πλήρως εκπαιδευμένα, έμπειρα και ασφαλή άλογα.

Pony Club

Για τους μικρούς μας φίλους, λειτουργεί Pony Club, με μικρά αλογάκια και πόνυ πάντα πρόθυμα, έμπειρα και υπομονετικά ώστε να κάνουν τα παιδιά σας τα πρώτα βήματα στο άθλημα της Ιππασίας, βοηθώντας τα να κοινωνικοποιηθούν και να έχουν ομαλή ανάπτυξη, σωματική και νοητική, διότι η ιππασία πέρα από χόμπι και άθλημα λειτουργεί σαν μοχλός στην διαμόρφωση χαρακτήρα, στην ψυχολογία και στην εκπαίδευση του κάθε παιδιού. 

Η διευθύντρια και προπονήτρια της σχολής ιππασίας    Χριστίνα Τζαλαλή, είναι παιδαγωγός, πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με Master από το Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Πεννσυλβάνια PACTH- Pennsylvania Council on Therapeutic Horsemanship για την εκπαίδευση- προπόνηση αλόγων και ιππέων καθώς και για τη θεραπευτική Ιππασία. Είναι επίσημο μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιππασίας, Federation of Horses in Education and Therapy International, με Διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Hadlow Equine Welfare and Management, Equine Sports Therapy and Rehabilitation, Equine Training and Management, υποψήφια Διδάκτωρ της παιδοψυχολογίας και παιδοψυχιατρικής σε Πανεπιστήμιο της Ρωσίας.  Είναι ενεργή αθλήτρια ιππασίας (Ιππική αντοχή - Ιππική Δεξιοτεχνία-Υπερπήδηση εμποδίων) με πολλές συμμετοχές σε αγώνες ιππασίας και πάρα πολλές επιτυχίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με πολυετή εμπειρία στον κόσμο των αλόγων καθώς ασχολείται και ιππεύει άλογα από την ηλικία των 2 ετών στο ¨ Ranco Tzalali ¨ στην Αμερική ιδιοκτησία του παππού της.

Στη σχολή μας γίνονται μαθήματα ιππασίας για επίπεδο αρχαρίων και προχωρημένων, για όλες τις ηλικίες.

Στον Ι.Ο.Ν.Ι μπορείτε να απολαύσετε μια βόλτα στην φύση επάνω στην ράχη ενός έμπειρου και πανέμορφου αλόγου μας πάντα με την συνοδεία της προπονήτριας και των βοηθών της.

Μετά την προπόνηση, το μάθημα ή την βόλτα στην φύση, ή κατά την διάρκεια του μαθήματος του παιδιού σας μπορείτε να απολαύσετε το αναψυκτικό, τον καφέ, το σνακ, παρέα με την οικογένεια σας, τους φίλους σας ή τους συναδέλφους σας στο φιλικό μας Club House δίνοντας στον εαυτό σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα την ευκαιρία να ξεκουραστείτε      περνώντας ξέγνοιαστα και ήρεμα την ώρα σας θαυμάζοντας τα υπέροχα και πανέμορφα άλογα του Ι.Ο.Ν.Ι. Το Club House μπορεί να φιλοξενήσει οποιαδήποτε κοινωνική σας εκδήλωση όπως γιορτές, παιδικά party, party γενεθλίων, θεματικές ενότητες (Χριστουγενιάτικες, Πασχαλινές εκδηλώσεις, Αποκρεάτικες γιορτές κ.α ), φωτογραφήσεις, συνεντεύξεις ή θεματικά party, σεμινάρια, ημερίδες κ.α. Κάντε αξέχαστα τα γενέθλια των παιδιών σας καθώς στα παιδικά party συμμετάσχει και το Pony Club με παράλληλες δραστηριότητες.

ΤΜΗΜΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ Στον Ιππικό Όμιλο Νομού Ιωαννίνων λειτουργεί τμήμα Θεραπευτικής Ιππασίας και Αθλητικής θεραπευτικής Ιππασίας για παιδιά και ενήλικες, κομμάτι που μας κάνει ιδιαιτέρως υπερήφανους.  Ο Ιππικός Όμιλος Νομού Ιωαννίνων είναι ένας από τους ελάχιστους ομίλους στην Ελλάδα, που είναι πιστοποιημένοι να ασκούν την θεραπευτική ιππασία από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία των Η.Π.Α. PACTH- Pennsylvania Council on Therapeutic Horsemanship και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιππασίας, Federation of Horses in Education and Therapy International . Σε αντίθεση με τις ασκήσεις σε μηχανήματα που επικεντρώνονται μόνο σε μία ομάδα μυών κάθε φορά και δεν χρησιμοποιούν φυσικές κινήσεις του σώματος η ιππασία κάνει τον  αναβάτη να κάνει χρήση ολόκληρου του σώματος για να κατευθύνει, να ελέγχει , να προσαρμόζει το άλογο και να διατηρεί την ισορροπία του. Ενώ οι περισσότερες κλασικές θεραπευτικές τεχνικές συχνά φτάνουν σε ένα όριο, όπου ο ασθενής μπορεί να χάσει το κίνητρο του, η χαρά και η συγκίνηση της ιππασίας βοηθάει στον να ενθαρρύνει τους ασθενείς να ανταποκριθούν.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Νευρολογικές καταστάσεις:

à            Εγκεφαλική παράλυση

à            Μυϊκή δυστροφία

à            Βλάβες νωτιαίου μυελού

à            Σκλήρυνση κατά πλάκας

à            Εγκεφαλικό επεισόδιο

à            Επιληψία (υπό προϋποθέσεις)

à            Κακώσεις της κεφαλής

à            Τύφλωση

à            Κώφωση

à            Υδροκεφαλία

à            Μικροκεφαλία

à            Νοητική υστέρηση και λοιπά σύνδρομα

Ορθοπεδικές καταστάσεις:

à            Αρθρίτιδα

à            Ρευματοειδής Αρθρίτιδα

à            Απουσία ή παραμόρφωση άκρων

à            Πολιομυελίτιδα

Ψυχοκινητικές καταστάσεις:

à            Ανικανότητα μάθησης

à            Σύνδρομο Down 

à            Αυτισμός

à            Προβλήματα συμπεριφοράς

à            Αναπτυξιακές διαταραχές

à            Διαταραχές συμπεριφοράς

à            Μαθησιακές δυσκολίες.

 

 

 

 

 

P             Τα άλογα του Ιππικού Ομίλου Νομού Ιωαννίνων (Ι.Ο.Ν.Ι) μπορούν να διατεθούν σε φωτογραφήσεις γάμων, βαπτίσεων, σε εκδηλώσεις κοινωνικές-πολιτισμικές, σε θεματικές ενότητες, διαφημίσεις, επιδείξεις και φωτογραφήσεις μόδας, ταινίες, σεμινάρια, ντοκιμαντέρ κλπ.

P             Για θεραπευτικούς ή άλλους σκοπούς τα άλογα μπορούν να μετακινηθούν με ειδικό μεταφορικό  όχημα στο χώρο που επιθυμείται .

P             Δεχόμαστε επισκέψεις και εκπαιδευτικές εκδρομές από σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, οίκους ευγηρίας, ιδρύματα ΕΛΕΠΑΠ, Μέριμνα, Κέντρα αποκατάστασης ασθενών κλπ κατόπιν συνεννοήσεως.

P             Λειτουργεί φάρμα ζώων με σπάνια είδη. Υπεύθυνη για την ξενάγηση Σοφία Τζαλαλή, Τεχνολόγος  Ζωοτέχνης, Mcs Αγροχημείας και Βιολογικών Καλλιεργειών.

P             Επιλεγμένες συνεργασίες με λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κοινωνιολόγους, παιδοψυχολόγους, ψυχολόγους, παιδιάτρους, ορθοπεδικούς, διατροφολόγους, παθολόγους.

P             Επιλεγμένες συνεργασίες με catering, DJ, φωτογράφους, κλόουν, ορχήστρες, δημιουργική απασχόληση παιδιών κλπ.

Εμφανίσεις
7712
Φωτογραφίες
Χάρτης