By Γραμματεία Επαγγελματικού Οδηγού on Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023
Category: Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Αυτό είναι το ιδανικό λαχανικό για αποτοξίνωση

Αυτή την εποχή, αλλά και κάθε φορά που νιώθουμε ότι έχουμε ξεφύγει παραπάνω διατροφικά, αναζητούμε τρόπους να ενισχύσουμε τη φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού. Η φύση, όπως πάντα, μας έχει δώσει τα κατάλληλα "όπλα" γι' αυτό. Ανάμεσα στα καλύτερα λαχανικά για αποτοξίνωση είναι τα σπαράγγια, λαχανικά με ιδιαίτερη γεύση και άρωμα, που μπορούν να καταναλωθούν αχνισμένα ως σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι, ελαφρώς βρασμένα ως συνοδευτικό σε ψάρι ή κρέας και -εάν θέλουμε περισσότερη νοστιμιά!- σε ομελέτα.

Τα οφέλη του σπαραγγιού

Ανάμεσα σε άλλα, τα σπαράγγια είναι διουρητικά. Μάλιστα, μετά την κατανάλωσή τους θα παρατηρήσετε ότι τα ούρα σας έχουν μια ιδιαίτερη μυρωδιά η οποία φυσικά υποχωρεί.

Καθώς είναι πλούσια σε φλαβονοειδή, τα σπαράγγια θεωρείται ότι έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση, ενώ χάρη στις πολλές φυτικές τους ίνες συμβάλουν στην καλή λειτουργία του πεπτικού και του εντέρου.

Η διατροφική αξία του σπαραγγιού και πώς θα τα επιλέξουμε

Περίπου 4 με 6 τεμάχια μας δίνουν 13 θερμίδες, 1 γραμμάριο φυτικές ίνες, 135 γραμμάρια φώσφορο, 35 γραμμάρια φυλλικό οξύ.

Τα λεπτά σπαράγγια έχουν έντονη γεύση χόρτου, ενώ το χοντρό μέρος είναι πιο ώριμο. Ιδανικά αναζητούμε ένα ματσάκι που τα σπαράγγια να είναι "σκληρά" στην αφή, να μη λυγίζουν και τα μπουμπούκια στις κορυφές τους να είναι κλειστά. Αν οι άκρες είναι ανθισμένες, στεγνές και διαχωρισμένες, δεν τα προτιμούμε καθώς αυτό σημαίνει ότι έχουν αρχίσει να υπερωριμάζουν.


πηγη:capital.gr